Kørgrønt

Deltag i et KørGrønt kursus - Alt andet er helt sort

Spar penge og skån miljøet

Lær at udnytte brændstoffet optimalt og spar samtidig på CO2 udledningen. Vores certificerede instruktører lærer dig hvordan og hvorfor. Du skåner både miljøet og pengepungen.

Vi har de seneste år uddannet mange i energi-effektiv kørsel. Det er nemt at spare op til 20 % på dit brændstof-forbrug – når du ved hvordan.

KørGrønt kurset udbydes i samarbejde med Center for Grøn Transport der ligger under Trafikstyrelsen. Med en kombination af praktiske øvelser og teori fordelt over to gange udfordrer vi dine holdninger og dine evner som økonomisk bilist. Den praktiske del på ca. 1½ time i bilen efterfulgt af et teorimodul på ca. 2 timer vil være nok til at du virkelig får syn for sagen.

Efter endt kursus bliver dine resultater indrapporteret til Center for Grøn Transport, og du får et bevis på, at du nu er certificeret KørGrønt bilist. Du er nu klar til at spare masser af CO2 og penge ved blot at ændre dine kørevaner en lille smule.

Kører du eksempelvis 35.000 – 40.000 km om året, svarer den brændstoføkonomiske besparelse til mellem 4.000 og 5.000 kr. pr. år. Samtidig vil du spare mellem 9 ton og 12 ton CO2. Kurset er således sparet hjem på under 4-5 måneder.

Er du en virksomhed som gerne vil have en grøn profil, har du mulighed for at få hele virksomheden certificeret.

For en virksomheds vognpark, som eksempelvis kører 2 mio. kilometer om året, ja så er en besparelse på 15 – 20 % lig med 240.000 til 300.000 kr. og 60 ton til 80 ton CO2 om året. Og som sidegevinst spares der tilmed penge på værkstedsregningerne.

Hemmeligheden ved Energi-effektiv kørsel er:

  • din kørestil – hvor lidt skal der egentlig til?
  • bilens tilstand – hvad har betydning for kørslen?
  • acceleration og hastighed – kan nogle få minutter gøre det?
  • gearvalg og speederbrug – er det muligt?
  • din evne til at læse trafikken – kan det læres?

Kurset er specielt udviklet og tilrettelagt af Stjernqvist. Instruktørerne er erfarne undervisere, som alle har en indgående uddannelse i energi - og miljørigtig kørsel.

Hvem kan deltage?

Alle kan deltage på vore kurser. Der er ingen forudsætninger for at deltage i kurset. Du kører ca. 30 til 40 kilometer i vores bil på kurset - mere skal der ikke til.

Bilen er udstyret med en speciel forbrugsmåler, der under kurset giver dig mulighed for at se hvor besparelserne opnås.

Har du en køre-computer og en omdrejningstæller i din bil, så har du efterfølgende større mulighed for at kunne fastholde de besparelser som du opnåede på kurset.

Anbefalinger

Se flere anbefalinger